måndag 4 juni 2007

Filosofi 104

En tanke slog mig idag.

--- 18+ härifrån, children beware ---

Som alla vet så finns det perversioner överallt i samhället. Vad som är perverst beror på kultur - Islam har nakenhet och kyrkan, Kritendomen har religionen i stort, bögkulturen har kvinnor och så vidare.

Kyrkbältet, alltså i princip regionen Gislaved, Gnosjö, Värnamo, Vaggeryd (GGVV) och Jönköping därtill, skiljer sig dock från vanliga kristna. För lita på mig, alla är religiösa här - oavsett om dom tillhör buddhismen (såsom alla andra generationsinvandrare från Vietnam gör) eller kristendomen (infödda smålänningar), även om dom uttrycker det på olika sätt.

Men alla är även redshirts in i märgen. "I Värnamo är den främsta fritidsaktiviteten att jobba över" sades på Christer i P3 för ett par månader sedan, och jag är beredd att hålla med. Detta kan förmodligen spåras tillbaka till religionen - lättja är ju en dödssynd.

Så... perversioner burkar normalt innebära ungefär motsatsen till samhällets ideal eller moraliska riktlinjer. I det här fallet är idogt flit, lokalpatriotism och att helt enkelt offra allt för arbetet snarare än familj eller vänner det som gäller - i varje fall om man är infödd Gnosjöbo.

Därmed blir perversionen i sig lättja, lathet, slapphet, slarvighet och liknande.
"Vad vill du göra idag?"
"Hmmm... vad sägs om ingenting?"
"Y'er sooo dirty!"
[insert mature content]


Så medan västgötar handklovar fast varandra i sänggavlarna och stockholmarna springer runt i hundmask och bajsar varandra i munnen så gör smålänningarna helt enkelt så att dom ger fan i att släpa ett lass sten över Anderna en lördagsförmiddag och stannar i bingen istället.

Ganska enkelt - och inte alls långsökt eller hur?

Avslutningsvis: Miss Gnosjö 2006!


















Slooooooooooooooooooooooooooooooooooow...

Inga kommentarer: