tisdag 8 januari 2008

Otherkin

På omvägar har jag fått reda på att en person jag känner över Internet (om man nu kan kalla det "att känna någon") tillhör den s.k. religionen otherkin (eller Otherkin, även om det inte är ett riktigt namn). Hon säger sig speciellt vara DragonKin, vilket i praktiken innebär att hon tror sig ha varit en drake i ett tidigare liv. Detta ska hon tydligen ha upptäckt via ett s.k. "uppvaknande" (eng. "awakening"), vilket oftast är en serie drömmar om ditt och datt, vilket personen alltså tolkar helt fritt och sen kommer fram till slutsatsen "fan, jag har nog varit en drake innan".

Länk till en Urban Dictionary-artikel om fenomenet, som inte helt oväntat har fått många fler anhängare sedan Internet blev var mans ägodel.

Efter lite googlande upptäckte jag att Internet är helt fullt av dessa verklighetsförnekande, förtappade själar som bara söker lite tröst hos ett gäng personer som per definition är batshit crazy.

Suffer not the furry to live.

tl;dr - Ditt liv är en hora, men det hjälper inte att du låtsas ha varit en drake/fe/alv/annan romantiserad, klichédrypande varelse.

Inga kommentarer: